Soezen beslag

Gepubliceerd op 23 augustus 2023 om 19:11

Zelf een keetje soesje thuis maken? natuurlijk kun je dat! Met een goed recept en een duidelijke instructie lukt je dat! helpt Moospraline je hier graag mee. Hier onder lees je stap voor stap hoe je deze kunt maken.

 

Ingrediënten:

  • 250 gram water
  • 250 gram melk
  • 250 gram roomboter
  • 250 gram bloem
  • snufje zout
  • 10 eieren 

Recept:

  1. Doe water, melk en boter in een pannetje en breng aan de kook, zodra het kookt haal je de pan van het vuur.
    Roer de gezeefde bloem en het zout met een garde door het mengsel. Zet het pannetje weer op een laag vuur om de massa goed gaar te maken. Dit duurt enkele minuten. Het moet een droge bal worden die loslaat van de bodem. De bodem kan licht aanbakken tussendoor, dus roer dit met een pannenlikker goed door.
  2. Haal de pan van het vuur en giet het beslag over in een beslagkom. Voeg daarna de eieren stuk voor stuk toe terwijl je dit met de Pannenlikker door blijft roeren. Werk zo snel mogelijk door zodat het ei niet de kans krijgt om te stollen.
  3. Als je het zwaar vindt, zou je dit ook met een handmixer kunnen doen op de laagste stand. Het resultaat moet een mooi glanzend beslag zijn.
  4. Vul een spuitzak met gladde spuitmond met het soezenbeslag en spuit de soesjes op een met bakpapier beklede bakplaat allemaal even groot op. Als er puntje bovenop zitten, kun je je vinger natmaken met wat water om deze plat te drukken.
    Bak de soezen in 15-20 minuten gaar en goudbruin op 200 °C (boven- en onderwarmte).

 

Bewaren:
Lege soezen zijn 2-3 dagen houdbaar buiten de koelkast en drie maanden in de vriezer.  Verpak in een lucht dichten bak of zak, anders drogen ze uit. Als ze eenmaal gevuld zijn bewaar je ze in de koelkast. Hou hierbij het bewaaradvies van de vulling aan.

 

Toepassingen:

  • Vul ze met heerlijke vers geklopte slagroom voor de juiste verhoudig suiker, voeg dan 10% toe aan je room.
  • Je kunt ze natuurlijk vullen met slagroom maar varieer en probeer eens chocolade ganache! Recept nodig? klik dan hier.
  • Haal ze na het vullen eens door de chocolade.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.